Fontánka


30.06.2011

Kúpila som tento rok micke fontánku, lebo sa mi zdalo, že pije málo vody z misky. Teraz zas pije toľko, že nestíham vyhadzovať hrudky. :) Odkedy má fontánku, pije veľa nielen z nej, ale aj z misky, čo je zaujímavé.

Pred tým, ako som objednala fontánku, som dlho pozerala kade-tade na nete a hľadala info o tej najvhodnejšej. Plast som z nejakého dôvodu vylúčila hneď na začiatku, mám voči plastovým nádobám akúsi averziu.

Keďže cica býva občas šialená, ako som písala na jednom mačacom fóre, vždy, keď sa vykadí, začne úplne nepríčetne lietať po byte ako tajfún. :D Preto som chcela ťažšiu a stabilnejšiu fontánku, ak by do nej nabúrala pri vyčíňaní ;-), aby sa voda nerozliala. 

A našla som, super fontánku, v ktorej netreba meniť filtre, je keramická, t.j. ťažká, ale žiaľ na Slovensku ju nikde nepredávali. A tak som ju teda objednala z Nemecka. V tom momente mi nenapadlo, že taký krehký tovar by tú cestu nemusel prežiť. ;-)

 

Ťažká cesta k fontánke

Ako som už stihla naznačiť v predchádzajúcej vete.....fontánka cestu neprežila. Po vybratí z krabice som zostala dosť smutná, lebo zo spodu fontánky bol ulomený asi taký 5x3 cm kus keramiky, čo by mi esteticky až tak nevadilo, ale voda by cez to vytekala. Je jasné, že sa to stalo pri preprave. Tak som poslala reklamáciu firme, u ktorej som to objednávala.

Boli veľmi ochotní a hneď o 2 dni mi poslali ďalšiu fontánku, ktorá ku mne dorazila asi tak o 7 pracovných dní, čo je v pohode. Prekvapením však pre mňa bolo, že v krabici sa nenachádzala fontánka, ale antibakteriálna podložka pre mačacie WC. :-D Ako keby tušili, že som aj po niečom takom poškulovala. :) Keď som si pozrela priložené papiere v krabici, pochopila som, že omylom zamenili tovar v balíkoch a podložka mala putovať istému pánovi do Rakúska. :) Tento pán sa určite potešil mojej fontánke, snáď mu prišla nepoškodená a jeho cica si ju teraz užíva. ;-) Ja sa na oplátku vytešujem z predložky, je to celkom praktická vecička. :)

Poslala som ďalšiu reklamáciu, vzhľadom na dodanie tovaru, o ktorý som nežiadala. Podložku si mám nechať a posielajú ďalšiu fontánku. (Inak, stále boli veľmi ústretoví, čo je super). O niekoľko dní prišiel balík.....a hádajte čo? :))) Fontánka rozbitá ešte viac, ako tá prvá. :(

A tak som napísala ďalšiu reklamáciu, v rámci ktorej som požiadala o vrátenie peňazí, lebo už som neverila tomu, že by to na štvrtý pokus naozaj vyšlo. ;-) Peniažky mám naspäť. Prvú, menej rozbitú fontánku som zlepila, aj keď prestala tiecť až po druhom pokuse lepenia. Po prvom pokuse mi zostala vydutá plávajúca podlaha. :D

 

A tu nájdete video, kde je už spomínaná zlepená fontánka. :)